söndag 13 december 2009

Funktionärerna i fokus

Det krävs många funktionärer för att få Sum-Sim riks att snurra runt. Ungefär 80 VSS:are och SSF:are i alla åldrar är med och hjälper till för att få tävlingen att flyta på och att få simmare, tränare och publik att må bra. Magnus Johansson är en hårt jobbande simmarförälder som varit med och byggt arenan och som under tävlingsdagarna servar funktionärer och tränare med fika.
- Det är jättekul att vara med och jobba, jag rycker in där det behövs, säger Magnus, samtidigt som han måttar kaffe.




Valter Olander, fensimmare med fina meriter, säljer dräkter, badmössor, glasögon och fenor under eget märke, Olander, vid badets entré.



Det var inte bara simtävlingar på söndagsförmiddagen. VSS hade även arrangerat en Lucia-tablå med simmande Lucia. De här tomtenissarna, Samuel Persson och Edvin Berggren, bjöd publiken och simmarna på pepparkakor.

Till varje heat och prisutdelning är det inmarsch till peppande dunk. Det är högt tempo och ösig stämning på läktarna. Juha Myllylä, simförälder och till vardags arbetande som musikproducent, sköter valet och mixning av inmarschmusik.


Hårt arbetande funktionärer behöver också lite rekreation. En stunds snackande med macka och kaffe gör att de orkar köra vidare i högt tempo. Till höger med macka i högsta hugg syns arrangörsgruppens projektledare Anders Wiman och till vänster Tord Falk från Möller bil (Volkswagen), som tillsammans med SECO, Prevas och Industriqompetens Mälardalen (IQ) sponsrat funktionärernas T-tröjor.

Alla medaljörer fotas och bilderna skickas iväg till Bo Hultén på Svenska simförbundet. I pressrummet kör pressgruppen, inklusive fotografer, bloggare och assistenter, så att datorn går varm. Assistent söndag förmiddag var Elin Andersson.

Jonna Andersson från Västerås Turistbyrå och Västerås och Company fanns på plats på badet och svarade på frågor om Västerås.
- Det är jätteviktigt för oss att stötta sådana här arrangemang och synas på dem, berättade hon.
Mest frågor hade henne kollega fått under lördagen, då Sum-Simbesökarna hade efterfrågat kartor över Västerås.

Inga kommentarer: